In het nieuws

 

We zijn live! En dat wordt flink opgemerkt. Hoe meer aandacht, hoe beter. Want van die woekerpolissen af, dat willen we toch allemaal? En de discussie aanzwengelen is één, maar lever dan ook een goede oplossing. Dat is precies wat wij doen met ons stappenplan.

Hieronder ziet u diverse berichtgeving over WoekerpolisVrij:

 

(30 juni 2014) Opiniestuk Hubrien Meijaard in Trouw

'NN: eerst compenseren, dan dividend uitkeren'

deze week gaat verzekeraar Nationale Nederlanden naar de beurs. Het wordt waarschijnlijk de grootste Europese beursgang van dit jaar, waarbij moederbedrijf ING zo'n 2 miljard euro denkt op te halen.Om potentiele beleggers lekker te maken, stelt NN dat het over dit jaar al een dividend wil uitkeren van 175 miljoen euro.

Goed nieuws voor beleggers dus? dat is maar de vraag....lees hier verder:


(18 juni 2014) Persbericht WoekerpolisVrij

'Compensatie woekerpolissen: te weinig en slechts helft oplossing'

Met compensatieregelingen wordt het woekerpolisprobleem in Nederland niet opgelost. Klanten zijn pas geholpen als hun te dure beleggingsverzekeringen wordt omgezet in een goedkoper product. Anders komen zij, ondanks compensatie, alsnog in de schulden terecht. Ook is de vergoeding van € 350 die Aegon zijn klanten als schadevergoeding biedt, nauwelijks serieus te nemen voor het verlies van soms duizenden euro’s die klanten hebben opgelopen. 

Lees hier verder.

 

(11 juni 2014) Artikel Chris van Alem in regionale kranten

‘ontwaak en ontwoeker’

"De consument die wel zijn best om voor een paar cent zijn boodschappen goekoper te doen bij de Lidl. Maar die paar tientjes die hij per maand kan besparen op zijn te dure verzekeringspolis, die ziet hij niet liggen"

"Het gros van de bezitters van een woekerpolis is 'financieel bewusteloos' zegt Hubrien Meijaard....Lees hier verder:

 

(3 mei 2014) Artikel Erica Verdegaal

‘vijf gouden tips voor je lijfrentepensioen’

Lezersvraag van de week: Ik heb drie lijfrentepolissen en een bankspaarproduct met verschillende afloopdata. Hoe kan ik ze samen laten uitkeren vanaf 2027 tegen een goed rendement?

Nederland is gek op fiscaal aftrekbaar sparen voor extra pensioen. Vóór 2008 deden we dat in lijfrentepolissen; tegenwoordig vooral in lijfrenteproducten zónder verzekering, zoals banksparen. Omdat belastingaftrek voor velen onweerstaanbaar is, hebben talloze landgenoten een hele santenkraam aan lijfrentepolissen en bankspaarproducten lopen met allemaal verschillende afloopdata, kosten, opbrengsten, voorwaarden, fiscale eisen en uitkeringsmogelijkheden. Het is vaak verstandig al die producten stap voor stap te gaan clusteren op één nieuwe, geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening, waaruit je vanaf bijvoorbeeld 2027 pensioen laat uitkeren. Let wel op de volgende vijf aandachtspunten:

Lees hier verder


 (mei 2014) Artikel ConsumentenGeldgids

‘Hinkelen naar de woekervrije overkant’

Nog in het bezit van een woekerpolis? Ontdek met ons hinkelspel hoe u hiervan een 'verbeterpolis' maakt.

Volgens een laatste schatting van de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn er in ons land nog steeds 3,3 miljoen woekerpolissen over van de 7,2 miljoen die ooit zijn afgesloten. Veel mensen die nog zo'n dure beleggingspolis hebben, zitten met hun handen in het haar over wat ze hiermee moeten doen. Ze hebben geen vertrouwen meer in hun tussenpersoon of schuiven de beslissing voor zich uit. Toch is het slim om nú in actie te komen.

Lees hier verder

 

(18 maart 2014) Artikel AMWeb

‘Woekerpolisgeld moet terug naar de klanten’

De stichting WoekerpolisVrij roept minister Dijsselbloem (Financiën) op tot maatregelen als verzekeraars nalatig blijven bij het bieden van hulp aan klanten met een beleggingsverzekering. De stichting reageert daarmee op een rapport van toezichthouder AFM waaruit blijkt dat de niet alle verzekeraars en adviseur "met dezelfde intensiteit en urgentie" de problematiek benaderen. De verzekeraars geven zelf aan 'op de goede weg' te zijn.

Uit het rapport van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat nog bijna 45% van de bezitters van een beleggingsverzekering niet is benaderd om de polis om te zetten naar een goedkoper alternatief. En van de 10 grootste adviesorganisaties (met samen 40% van alle woekerpolissen) heeft tweederde nog geen klanten benaderd. In totaal is slechts 3% van de klanten klaar met ‘ontwoekeren'.

Lees hier verder.

 

(18 maart 2014) Persbericht WoekerpolisVrij

'Hardere aanpak nodig woekerpolisprobleem'

Culemborg, 18 maart 2014 – Verzekeringsmaatschappijen en adviseurs ondernemen te weinig actie om klanten van hun te dure beleggingsverzekering af te helpen. Dat staat in een AFM-rapport dat minister van Financiën Dijsselbloem vandaag aan de Tweede Kamer stuurt. WoekerpolisVrij roept de minister op om met maatregelen te komen als de verzekeraars nalatig blijven.

Uit het rapport van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat nog bijna 45% van de bezitters van een beleggingsverzekering niet is benaderd om de polis om te zetten naar een goedkoper alternatief. En van de 10 grootste adviesorganisaties (met samen 40% van alle woekerpolissen) heeft tweederde nog geen klanten benaderd. In totaal is slechts 3% van de klanten klaar met ‘ontwoekeren’.

 Geld van klanten

Volgens schattingen van de AFM zijn op dit moment nog 3,3 miljoen woekerpolissen in omloop. De totale waarde die consumenten mislopen door deze ‘leeglooppolissen’ vertegenwoordigt een waarde van minstens € 33 miljard euro. ‘Dat geld is niet van de verzekeraars, maar moet terug naar de klanten,’ aldus Hubrien Meijaard, initiatiefnemer van WoekerpolisVrij.

Schuldenberg

Aanvullende maatregelen zijn noodzakelijk, aldus Meijaard. ‘Een polis niet omzetten betekent: niet genoeg geld om je hypotheek mee af te betalen of te weinig geld voor een fatsoenlijk pensioen. Het is ook in het belang van de overheid om de maatschappij te behoeden voor een enorm probleem; de schuldenberg die ontstaat door het woekerpolisprobleem nog langer te negeren.’


(12 maart 2014) Artikel Homefinance

'Wantrouwen kan geld kosten'

Dacht jij dat de woekerpolisaffaire voorbij was? Dat de verzekeraars hun plicht hebben gedaan met het versturen van magere compensatieberekeningen, en dat was het? Als het aan Erik Smit, René Graafsma en Hubrien Meijaard ligt niet. Dikke kans dat dit geen nieuws is. Dat ik het alleen pas nu echt zie omdat ik de Tweets erover langs zie komen.

Meijaard heeft een website ingericht: Woekerpolisvrij. Daar vind je een online stappenplan waarmee je zelf van je woekerpolis af kunt komen. Niet gratis, dat niet. Mag je ook niet verwachten lijkt me. Het werkt met een e-learning systeem. Daarin krijg je uitgelegd wat je moet doen om te ontdekken of je kan besparen door je polis op te zeggen en over te stappen op goedkopere alternatieven. Interessant!

Lees hier verder.

 

(12 maart 2014) Artikel Follow the Money

‘Het woekerpolisprobleem wordt witgewassen’

Twee miljoen huishoudens verliezen dagelijks geld met hun beleggingsverzekeringen. Toezichthouder AFM wil dat verzekeraars nog dit jaar het probleem oplossen, maar volgens ontwoekerspecialist Hubrien Meijaard voltrekt zich nu een ongekende witwasactie.

‘Wij kunnen ons voorstellen dat u, ondanks de Compensatieregeling, het gevoel hebt dat u met uw huidige verzekering niet meer het doel kunt bereiken dat u ooit voor ogen had.’ Zo luidt de waarschuwing uit een van de brieven die 2 miljoen huishoudens met een woekerpolis krijgen.

Lees hier verder.

 

(10 maart 2014) Artikel Follow the Money

'Woekerwinsten – ja of nee?'

Het Verbond van Verzekeraars stelt dat levensverzekeraars geen miljarden verdienen aan bestaande woekerpolissen, zoals FTM voorrekende. Ontwoekerspecialist Hubrien Meijaard zegt dat de rekensom wél klopt.

Verzekeraars verdienen geen miljarden aan de bestaande 3,5 miljoen woekerpolissen en dus ook niet aan het wantrouwen van de eigenaren van die polissen, zoals Follow the Money afgelopen zaterdag betoogde, stelt het Verbond van Verzekeraars.

Lees hier verder.

 

(8 maart 2014) Artikel Follow the Money

'De woekerpolisparadox'

Levensverzekeraars gaan gebukt onder het wantrouwen van hun woekerpolisklanten, maar ze kunnen er ook niet buiten.

Ook in de financiële sector bestaat er een versie van het Stockholmsyndroom.

Vrijdag 28 februari publiceerde het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) een onderzoek over waarom het overgrote deel van de bezitters van beleggingsverzekeringen – woekerpolissen – niet in actie komt om hun ruïneuze polis om te zetten in een deugdelijker product.

Lees hier verder.

 

(7 maart 2014) Artikel Tros Rader

'Ontwoeker jezelf, alsjeblieft'

Zeker een half miljoen Nederlanders beseffen niet dat ze een woekerpolis hebben. En dus ook niet dat ze iets aan die polis moeten doen. Word wakker, polishouder. Niemand anders gaat het voor je doen.
Driekwart jaar geleden berichtte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat talloze Nederlanders met een woekerpolis weinig snappen van dit product. Maar liefst 700.000 mensen overzien niet hoeveel financiële schade hun woekerpolis veroorzaakt heeft.

Nog erger is dat zo’n 500.000 woekerpolishouders zich niet eens realiseren dat ze een woekerpolis hebben.

Lees hier verder.


(7 maart 2014) Artikel AMWEB

'Kanteljaar' voor woekerpolisdossier

Volgens sommige experts kan 2014 weleens het kanteljaar voor de woekerpolisaffaire worden. Een aantal zaken nadert de einduitspraak en nieuwe massaclaims zijn in voorbereiding. Bovendien wordt de druk op verzekeraars om het dossier te sluiten, opgevoerd.
Nu Kifid het aanhoudingsverzoek van Nationale-Nederlanden medio februari weigerde, komt een uitspraak in een individuele klacht over een beleggingspolis van NN steeds dichterbij. Daarmee staan de deuren voor een massaclaim tegen de verzekeraar open. Dezelfde week werd bekend dat Stichting Woekerpolisproces een dochteronderneming van SNS Reaal, en BNP Paribas Cardif aansprakelijk houdt voor de verkoop van DSB-woekerpolissen.

Lees hier verder.


(1 maart 2014) Artikel FD

'Gratis uw woekerpolis kunnen inwisselen voor een ander product dat wél voldoet'

'Mensen zitten in een woekerpoliscoma'
Stel : u mag uw oude, benzine slurpende en veel te duur aangeschafte auto inruilen voor een nieuw en zuiniger model. Gratis! Dan staat u morgen bij de dealer. Toch hebben veel mensen de afgelopen tijd een dergelijk aanbod genegeerd. En de verwachting is dat zij die alsnog zo’n aanbod krijgen, evenmin zullen reageren.

Lees hier verder.

 

(28 februari 2014) Artikel RTL Z

'Help! Hoe kom ik van mijn woekerpolis af?'

Wat is een woekerpolis?
Woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waarover grote ophef is ontstaan. Een groot deel van de inleg van deze beleggingsverzekeringen is namelijk niet belegd, maar opgegaan aan hoge kosten en verzekeringspremies. Daardoor bouwen mensen veel minder op dan zij dachten. De informatieverstrekking over deze verzekeringen was vaak onvolledig, ontoereikend en niet altijd juist.

Lees hier verder.

 

(9 januari 2014) Artikel Volkskrant

'Nabrander reactie SNS Reaal heeft iets hautains'

Verslaggever Toine Heijmans haalde bij SNS Reaal verhaal over zijn woekerpolis en tekende het gesprek op in Vonk. Zijn geld zal hij nu wel nooit meer terugkrijgen, maar de stroom aan woekerwoedende bijval maakt veel goed. WoekerpolisVrij wordt genoemd als een goede oplossing! "Zo is er een online elearningprogramma 'ontwoekeren', dat je in staat zou stellen van je polis af te komen (www.woekerpolisvrij.nl)."

Lees hier verder.

 

Artikel Spaarcentje

(26 november 2013) Artikel blog spaarcentje

Gebruikerservaring WoekerpolisVrij

Woekerpolisvrij is een echte aanrader: een duidelijk e-learning die je door het hele proces leidt. Je kunt op elk moment een paar stappen terug bladeren of juist vooruit zetten om te kijken wat er nog volgt. De opmaak is rustig en duidelijk. Links staat altijd het leeswerk en rechts het doe- en uitzoekwerk. Wat ik alleen mis als je begint is een kopje met 'informatie verzamelen': wat moet je allemaal verzamelen om van start te gaan? Dat zou voor veel mensen handig zijn.

Lees hier verder.

 

Artikel Spaarcentje

(22 november 2013) Artikel blog spaarcentje

Interview met een ontwoekerspecialist

Net als heel veel anderen hadden wij een woekerpolis. Wat zeg ik, niet één, maar twee woekerpolissen! Hoewel ik het woord regelmatig in de krant tegenkwam, zei het me niets. Iets moeilijks en ergs dat anderen aangaat dacht ik. Niet dus. De ene woekerpolis was bedoeld om aan het eind van de looptijd onze beleggingshypotheek af te lossen, de andere was ons appeltje voor de dorst. Beiden polissen leverden echter niets op dan stress en fikse tekorten. Dat kon anders volgens team WoekerpolisVrij.

Lees hier verder.


Artikel VVP

(19 november 2013) Artikel VVP

Consument bepalend bij WoekerpolisVrij.nl

WoekerpolisVrij.nl, dat de klant via e-learning beleggingsverzekeringen laat ontwoekeren, Meijaard heeft hooggespannen verwachtingen van WoekerpolisVrij.nl. Hij denkt zelfs dat de aanpak er voor gaat zorgen dat het woekerpolisdossier eindelijk voortvarend wordt opgepakt. Verzekeraars en adviseurs zullen wel moeten als de klant zelf aan de slag gaat.

Lees hier verder.


Artikel NRC

(13 november 2013) Artikel NRC

We zijn nog lang niet 'ontwoekerd'

Veel mensen hebben nog een te dure beleggingsverzekering. Deze week werd verzekeraar Nationale Nederlanden voor de rechter gedaagd. Deze week begonnen Meijaard en tekstschrijver Van Haaren de website Woekerpolisvrij.nl. Met een onlinecursus leer je (vanaf 79 euro) hoe je een beleggingsverzekering kunt omzetten in een ander – goedkoper – product.

Lees hier verder.


Artikel Geld&Recht

(13 november 2013) Artikel Geld en Recht

Ruim je woekerpolis op

Naar schatting 2 miljoen huishoudens hebben nog een woekerpolis en betalen daarom te veel voor hun beleggingsverzekering. Maar sinds afgelopen vrijdag kunnen ze er gemakkelijker van af.

Lees hier verder.


Artikel Infinance

(11 november 2013) Artikel Infinance

Consument adviseert zichzelf bij woekerpolis

Consumenten met een ‘woekerpolis’ kunnen sinds kort via de online cursus WoekerpolisVrij leren hoe zij hun oude beleggingsverzekering kunnen omzetten naar een goedkopere variant.

De cursus van WoekerpolisVrij maakt gebruik van rekenmodules van MoneyView. De e-learning is verkrijgbaar vanaf 79 euro en biedt tips, filmpjes en voorbeeldbrieven waarmee bezitters van een woekerpolis direct aan de slag kunnen.

Lees hier verder.

 

Artikel AMweb

(11 november 2013) Artikel AMweb

Financieel planner lanceert online 'ontwoekercursus'

Financieel lifeplanner Hubrien Meijaard heeft de site WoekerpolisVrij.nl geïntroduceerd. Volgens Meijaars is het een online cursus waarmee bezitters van een woekerpolis gemiddeld € 10.000 kunnen besparen, "soms nog veel meer". "In zeven stappen kan iedereen met een beleggingsverzekering zichzelf ontwoekeren."

Lees hier het volledige artikel.

 

Artikel AMweb

(9 november 2013) Artikel De Financiële Telegraaf/Overgeld

WOEKERPOLIS EET ZICHZELF OP

Honderdduizenden Nederlanders betalen te veel voor hun beleggingsverzekering. Ook na de collectieve compensatie van deze woekerpolissen zijn ze veel goedkoper uit als ze naar een nieuw product overstappen. "Die compensatie was een schijntje. Gemiddeld bespaart een overstap €10.000", stelt Hubrien Meijaard, initiatiefnemer van de website Woekerpolisvrij, die vandaag van start gaat.

Lees hier het hele artikel.

 

Artikel VVP

(9 november 2013) Artikel VVP online

WOEKERPOLISVRIJ: ZELF JE BELEGGINGSPOLIS ONTWOEKEREN

“Met het online stappenplan WoekerpolisVrij besparen bezitters van een woekerpolis gemiddeld 10.000 euro.” Aldus initiatiefnemer Hubrien Meijaard (Financieel Advies 2.0, Culemborg) bij de lancering van WoekerpolisVrij, een online e-learning stappenplan waarmee de klant zelf zijn beleggingspolis ontwoekert.

Lees hier het hele artikel.


Radio 1 interview

(9 november 2013) Radio interview Tros

WOEKERPOLISVRIJ

Vandaag verschijnt WoekerpolisVrij, het eerste online stappenplan waarmee mensen zichzelf van hun woekerpolis kunnen afhelpen. De cursus biedt de naar schatting twee miljoen huishoudens met een te dure beleggingsverzekering de kans om zichzelf te ‘ontwoekeren’. Gemiddeld kan de bezitter van een woekerpolis hiermee zo’n 10.000 euro besparen. De ontwoekerdiensten schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer financiële dienstverleners spelen in op de behoefte van consumenten om hun woekerpolis om te zetten in een beter product. Bij ons te gast is initiatiefnemer van WoekerpolisVrij, Hubrien Meijaard

Hier kunt u dit gesprek terugluisteren